Jméno: E-mail: HomePage: Jaký je aktuální rok?
Jmeno: František
Datum: 2013-07-31 11:26:57

Zdendo, když jedu jako host na turnaj a v tomto případě dokonce na oficiální MČR, musím přeci respektovat pravidla pořadatele turnaje, nemyslíš?
Toto je pouze můj názor, mariáši zdar :-)
František/Ostrava
PS: už se s chlapama moc těšíme!

Jmeno: Leoš Fiala
Datum: 2013-07-30 13:35:22

Zdravím, přeji MČR úspěch a lepší účast bež byla v Rakovníku. Já přijedu, ale co se týče povinného fleku souhlasím s názory kolegů z VČ.
Leoš

Jmeno: Zdeněk Korous
Datum: 2013-07-25 22:34:21

Ahoj kamarádi mariáše ,
jsme rádi za vaše diskuze k připravovanému turnaji,tyto stránky jsou zatím ve zkušebním provozu a stále se ještě ladí taktéž i pravidla.

Jmeno: Petr
Datum: 2013-07-23 16:17:48

Ahoj,oba dva dny se hraje s povinným flekem jo? To je vtip? To se snad nemůže jednat o MČR,kde se preferuje jeden druh mariáše,no nic no,zůstanem doma,čau Petr Hlinsko.

Jmeno: Zdeněk
Datum: 2013-07-21 12:44:59

Dobrý den,budu psát za hodně početnou skupinu mariášníků z východních čech.
Právě ted jsme si přečetli vaše pravidla MR v Panenském Týnci a pokud nezvážíte změny,tak více méně je jisté,že tam určitě nepojedem a myslíme,že by to byla škoda,aby jste přišli minimálně o 20 hráčů a ještě k tomu z těch 20 hráčů jsou poslední 2 mistři republiky.
O co vlastně jde? Jde o nesmyslné pravidlo povinný flek na trháka!!! Komu se takovej mariáš líbí? Dát flek a vědět,že jsem předem poraženej a modlit se,aby nevytáhli hlášku,nebo dvě a udělali 110-130? To se vám líbí,tahat lidi do takovejch her? Co to je za mariáš? Takhle se przněj turnaje s tímto vaším povinným flekem,to už se ve východních čechách vymítilo,protože na takový turnaje přestali lidi jezdit!!
A další věc je ta,že mariáš se hrál a stále hraje o peníze a né,že se po odehrání kola peníze vrátí zpět,to tam může nějakej cvok furt flekovat nesmysly,když ví,že se mu ty peníze vrátí zpět,takhle když ví,že příjde o své peníze,tak si to rychle rozmyslí flekovat nesmysly.
Další věc je ta,že se jedná o MR a preferujou se pouze jednohlavé karty,v republice jsou dvě skupiny hráčů,dle regionů a hrajou se i dvouhlavýma kartama,tak proč se 1 den nehraje jednohlavejma a 2 den dvouhlavejma?
Vemte si příklad z posledního MR z Rakovníka,což je kousek od vás,kde to měl pod palcem pan Fiala a opravdu to měl precizně vymyšlený a byly spokojený obě strany a hlavně nebyl tam povinný flek na trháka, ano povinné sto je v pořádku,jeden den bez betlů a durchů a druhý den s betlama i durchama,nebo druhý den bez žádné povinnosti.
Uvažte to ještě,myslím,že je ještě dost času to změnit,nebo to nemusíte nazývat mistrovství republiky,ale mistrovství středních čech,protože na posledním MR bylo 52 hráčů a z toho 24 jich bylo z východních čech,tak aby vás tam nebylo pouze 30 hráčů,což by byla velká škoda a to jsme se vážně moc těšili k vám,nebo by jsme si mohli myslet,že se nás bojíte,když jsme to už 2x vyhráli a nechcete nás :-D
S pozdravem početná skupina mariášníků z východních čech.

Jmeno: Ing. Jaromír Krtička
Datum: 2013-07-21 05:32:18

Měl bych několik připomínek ke zveřejněným pravidlům MR. Hlavně k povinnosti fleku na trháka. To se dá tolerovat na nějakém marginálním turnaji, ale na MR je to nesmysl. Nutí to hráče flekovat hru, i když takovou hru hrát nechce. Dostanete loženého betla s trumfovým trhákem a musíte dát flek, přestože od začátku víte, že prohrajete. To by se stejným způsobem dalo nutit někoho do betla nebo durcha. Nesmysl. Zvlášť když v prvním turnaji ani není možnost utéct na betla a vyhnout se této podivné povinnosti. Navíc není stanoveno, že když povinostní flek nedáte, je to renonc. Každý to rád zapře.

Vracení peněz po skončení kola a vysoký strop hry (dvacet korun při dvacetníkovém mariáši) povedou k bláznivým flekům neodpovidajícím rozloze karet. Proč potom nedat třeba deset fleků, když vím, že se mi po kole peníze vrátí! A jak je to s dokupy? Také se vrací nebo se odevzdávají pořadateli?

Dle bodu 9 pravidel sáhnete při betlu na štych a platíte renonc. Co to je?

Ostatní připomínky k pravidlům nejsou příliš důležité.

Obávám se, že kvůli těmto zvláštnostem pravidel nepřijede z Trutnova skoro nikdo. A to by nás mrzelo, dva ze tří posledních mistrů republiky byli právé z Trutnova.

Nestály by úpravy pravidel za úvahu?

Ing. Jaromír Krtička, účastník zatím všech MR, Trutnov.

Jmeno: JIŘI
Datum: 2013-07-11 20:00:39

konečně se objevily nějaké informace,už se těším

Jmeno: Robert
Datum: 2013-07-09 17:39:13

moc se těšíme!

Jmeno: Martin
Datum: 2013-06-29 20:12:21

Už se těším

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9